onsdag 25. november 2009

Studiespesialiserende utdanning med fagbrev og lønn i tillegg!

Takket være et godt samarbeid mellom Porsgrunn videregående skole og bedriftene i Grenland, har vi mulighet til å tilby TAF innenfor Industriteknikk og Kjemi- og prosessfag.

Første år er felles for begge studieretningene: VG1 TIP. (Teknikk og Industriell Produksjon).

Etter søknad til Videregående opplæring, TAF, blir et antall elever tatt ut til intervju med de aktuelle lærebedrifter som er interessert i TAF- lærlinger. De elevene som blir valgt av bediftene, får tilbud om skoleplass. De to første årene har de status som elever, og de to siste som lærlinger. Lærlinglønnen på 275 000 fordeles over fire år etter visse retningslinjer. Utdannelsen skjer i nært samarbeid mellom skole og bedrift. De tre første årene er elvene i bedrift på torsdag og fredag. Det siste året er elevene i bedrift på mandag, torsdag og onsdag. Bedrifter med TAF- elever på flere klassetinn får da utjevnet elevenes tilstedeværelse over hele uken. De to første årene blir elevene fulgt opp i bedriften av skolens TAF- koordinator. TAF- elevens fadder i bedriften er viktig som en faglig veileder. Undervisningen i programfagene på skolen er tema- og prosjektorientert, og elevene innhenter informasjon om bedriften og dens produksjon. I rapportene inngår målene i læreplanen innenfor faget, kvalitet/ HMS, teknisk engelsk og tegning med konstruksjonsprogrammet Solid Edge. Rapportene presenteres i bedriften sammen med TAF- koordinator og bedriftens fadder.

Utdanninga Tekniske og allmenne fag sikrer deg en kombinert teoretisk og praktisk opplæring. Etter 4 år går du ut av den videregående skolen med dobbel kompetanse - med både fagbrev og studiekompetanse. Du står helt fritt i forholdet til den bedriften du har samarbeidet med og kan avbryte dettte når utdanninga på TAF er ferdig. Du kan også fortsette samarbeidet med bedriften dersom begge parter ønsker dette. Det kan være som fagarbeider eller i andre stillinger som krever høyere utdanning.


Fagbrevet kvalifiserer deg for å gå inn som fagarbeider i en bedrift innen faget ditt.


Fordypningen i fellesfag - med full fordypning i matematikk og fysikk - gir deg grunnlag for opptak til alle universiteter og høyskoler. Med et TAF-vitnemål i lommen står derfor de aller fleste dørene åpne for deg, dersom du ønsker å ta videre utdanning.


Videre utdanning
Etter 4 år som TAF-elev kan du velge mellom mange yrkes- og utdanningsveier.


TAF-utdanninga gir bl.a. grunnlag for opptak til:
  • Universitet
  • Høyskoler
  • Ingeniørhøgskoler
  • NTNU i Trondheim
  • Universitet og høyskoler i utlandet

Studentkontrakt

Hvis du ønsker å studere videre, kan du søke bedriften om stipend (Studentkontrakt).
Denne kontrakten kan gi deg bl.a. økonomisk støtte, sikre deg arbeid i ferier, gi deg anledning til å gjennomføre prosjektoppgaver ved bedriften og arbeid etter at utdanningen er ferdig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar